SLAVNI FUDBALER OTKRIO: "Dernečio sam s Clooneyem i Megan Fox do 6 ujutro, pa postigao go i asistirao u Ligi prvaka"

Rekorder po broju nastupa u nizozemskoj reprezentaciji otkrio zanimljivu pikanteriju.

  • Sport

  • 28. Jun. 2020  28. Jun. 2020

  • 0

Wesley Sneijder, bivši nizozemski nogometaš i rekorder po broju ostvarenih nastupa za 'Oranje' (134) otkrio je u razgovoru za De Telegraaf zanimljive detalje i pikanterije iz svog života od kojih se neke mogu pročitati i u njegovoj biografiji koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana.

Kaže kako mu nije bilo lako 'razgolititi' se u biografiji.

"Nije bilo jednostavno, ali želio sam se pokazati i u tome sam uspio, bio sam iskren, otvoren i gol", rekao je Sneijder.

U biografiji je između ostaloga otkrio kako misli da je mogao postići više u karijeri da je imao drugačiji životni stil.

"Ponosan sam na svoje igre, rezultate i postignuća. Igrač sam sa 134 nastupa u reprezentaciji, ali uz to sam živio. Zato se danas osjećam kao da mi je 76 godina", rekao je ovaj 36-godišnjak.

image 

Posebno je zanimljiva pikanterija o tulumarenju sa slavnim holivudskim glumcima.

"Jednom sam tulumario na jednom Armanijevom showu s Georgeom Clooneyjem, Megan Fox i nekim zvijezdama iz Bollywooda do šest ujutro. Sljedećeg dana u Ligi prvaka igrali smo protiv Werdera u Ligi prvaka", rekao je Sneijder.

Bilo je to 29. rujna 2010. godine, a njegova tadašnja momčad, milanski Inter, slavio je protiv Werdera sa 4:0, uz Sneijderov gol i asistenciju.

Ali to nije sve.

U biografiji je pričao i o poslovnim neuspjesima, kao i bračnim problemima.

"Otkrio sam da sam izgubio između deset i 15 miliona eura u poslu, da sam ponekad volio popiti, kao i da sam kao 16-godišnjak mogao završiti u kriminalnom okruženju", objasnio je Sneijder.

U karijeri je Sneijder igrao za Ajax, real Madrid, Inter, Galatasaray i Nicu, a kraj je objavio u redovima Al-Gharafe.

Osvajao je trofeje sa svim klubovima za koje je igrao, a s Nizozemskom je dva puta bio nadomak najsjajnijeg trofeja. 2010. bio je srebrni na SP-u, a 2014. godine osvojio je broncu.

(Jutarnji.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...