HRVATSKA OBJAŠNJAVA MJERE, BAŠ SU HUMANI: Dozvoljavamo tranzit državljanima BiH kroz Hrvatsku, ali...

Povodom informacija u bh. medijima kako je državljanima BiH zabranjen tranzit kroz Republiku Hrvatsku na GP-u Doljani do Neuma, N1 je zatražio informacije iz MUP-a RH iz kojeg su na istakli da takve tvrdnje ne stoje uz dodatno pojašnjenje.

  • Regija

  • 28. Jun. 2020  

  • 1

"Mi dopuštamo državljanima BiH tranzit kroz RH uz dokument kojim moraju dokazati da će im biti dozvoljen ulazak u zemlje krajnjeg odredišta" - naveli su iz MUP RH.

Kao pojašnjenje navedenog za N1, iz MUP-a navode primjer supruge koja posjećuje supružnika koji je na radu u Njemačkoj.

"U tom slučaju, ona bi trebala sa sobom imati vjenčani list kao potvrdu srodstva, te potvrdu dozvole boravka od svog supružnika, kao dokaz adrese gdje će boraviti. Priznate su i kopije, i uz ta dva dokumenta bit će dozvoljen tranzit" - pojašnjavaju iz MUP RH.

"Ako neko izlazi iz BiH pa ide dalje prema Neumu, dozvoljava se tranzit kroz Republiku Hrvatsku", naglasili su iz MUP-a RH za N1.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...