JOŠ JEDAN PRIMJER SLAVLJENJA ZLOČINA: Turistička organizacija RS-a promovira i nudi potrošnju vaučera Vlade RS-a u objektu u kojem su počinjeni STRAŠNI ZLOČINI tokom rata!

Na koji način žele zataškati mračnu prošlost ovog objekta i ovog entiteta i da su se već odavno u ovaj posao uključile i zvanične institucije RS-a, govori i primjer turističke promocije i turističkih vodiča koji turiste upućuju na ovaj objekat bez ijednog pomena kakvi strašni zločini su se tu desili.

  • Mini market

  • 28. Jun. 2020  28. Jun. 2020

  • 3

Jutros je na twitter računu zvanične turističke promotivne stranice Republike Srpske (visitformore.com) objavljen post o mogućnosti korištenja turističkih vaučera u Višegradskoj Banji JURC Vilina vlas.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske donijela je, na 73. sjednici, održanoj u Banjaluci 28. maja, Uredbu o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima. Ovom uredvom utvrđeni su  uslovi i način dodjele i korišćenja sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske za subvenciju troškova usluge smještaja u ugostiteljskim objektima, na području Republike Srpske izdavanjem turističkog vaučera građanima Republike Srpske u cilju podsticanja razvoja domaćeg turizma.

Kako su tada iz Vlade RS-a naveli, izdavanje turističkog vaučera ima za cilj da pomogne turističkom sektoru da lakše sanira štetne posljedice prouzrokovane pandemijom virusa korona, te je mjera usmjerena primarno na domaće goste kako bi se motivisali da odmor provedu u Republici Srpskoj u cilju razvoja domaćeg turizma i povećanja potrošnje u Republici Srpskoj.

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM može se iskoristiti u periodu od 15. juna do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u Evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici Ministarstva.

Na istom twitter računu svega je pet ugostiteljskih objekata „reklamirano“ kao mjesta gdje se vaučer od 100 KM može utrošiti. Jedan od njih, kako smo naveli, je i Višegradska Banja JURC Vilina vlas.

Ovaj objekat najpoznatiji je u Bosni i Hercegovini i u svijetu kao mjesto brutalnih ratnih zločina koje su pripadnici Vojske Republike Srpske i paravojnih formacija, poput „Belih orlova“ kojima je komandovao zloglasni Milan Lukić, osuđen na doživotni zatvor u Hagu. U ovom objektu vršeno je sistematsko zlostavljanje, silovanje i ubijanje višegradskih žena, muškaraca i djece.

Na koji način žele zataškati mračnu prošlost ovog objekta i ovog entiteta i da su se već odavno u ovaj posao uključile i zvanične institucije RS-a, govori i primjer turističke promocije i turističkih vodiča koji turiste upućuju na ovaj objekat bez ijednog pomena kakvi strašni zločini su se tu desili.

U svim evropskim medijima je odjeknuo tekst britanskog Daily Maila koji je prenio izjavu australke Kim Vercoe nakon posjete Višegradu. Ona je ispričala za MailOnline svoju priču o putovanju i „odmoru“ u ovom hotelu, a zatim, nakon povratka u Australiju saznala mračnu stranu tog turističkog objekta.

(S. B.)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...