DAN NAKON GODIŠNJICE: Srbi ukopani na brdima oko Sarajeva, Vidovdan 1995. proslavili su tako što su bacili najveću bombu ikad bačenu na Sarajevo (VIDEO)

Prije tačno 25 godina i jedan dan, Radio-televizija Bosne i Hercegovine bombardovana je improvizovanim projektilom, bačenim sa položaja srpskih agresora.

  • Jeste li znali

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 4

Na jučerašnji dan 1995., u 9.23 sati, improvizovana bomba veličine automobila, najveća bomba koja je ikada, u bilo kojem ratu, bačena na glavni grad BiH, pogodila je zgradu Radio-televizije Bosne i Hercegovine.

Pala je direktno iznad podzemnog studija iz kojeg se emitovao ratni Centralni dnevnik. Iako podzemni, od siline bombe koja je težila između 300 i 500 kilograma, studio je uništen, kao i dobar dio zgrade i svako staklo na ostatku zgrade. Samo dvije minute nakon tog napada, Senad Hadžifejzović je sa tri snimatelja zabilježio stanje. Tako je nastao i dokumentarni film pod nazivom “Dva minuta poslije”, koji je samo jednom emitovan na Televiziji Bosne i Hercegovine i nikad više. I preksinoć na Face TV-ju.

(Face.ba) 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...