SKAKA PONUDIO POMOĆ KOLEGI IZ NOVOG PAZARA: "Sarajevo vam stoji na raspolaganju"

Skaka je istaknuo da se u Sarajevu i Bosni i Hercegovini s velikom pažnjom prati trenutno stanje u Novom Pazaru, koji vodi tešku bitku sa pandemijom koronavirusa.

  • Društvo

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Povodom dramatičnih vijesti koje stižu iz Novog Pazara, u kojem vlada haotična situacija zbog velikog broja građana i medicinskih radnika oboljelih od koronavirusa, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je putem videolinka razgovarao sa svojim kolegom, gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

Skaka je istaknuo da se u Sarajevu i Bosni i Hercegovini s velikom pažnjom prati trenutno stanje u Novom Pazaru, koji vodi tešku bitku sa pandemijom koronavirusa.

"Grad Sarajevo, kao institucija i kao glavni grad BiH, stoji vam na raspolaganju. Uz iskrenu i ljudsku podršku i vjeru da ćete uspjeti prebroditi ovu tešku krizu, Grad Sarajevo je, sa svojim građanima, spreman pružiti svu potrebnu pomoć“, poručio je gradonačelnik Skaka.

Iako se Sarajevo i BiH i sami suočavaju sa problemima izazvanim Covidom-19, prijatelji se ne zaboravljaju.

Sarajevo i Novi Pazar, ističe Skaka, imaju posebnu vezu, piše NAP.

Tradicionalno prijateljstvo i naklonost potvrđeni su i uspostavom partnerskih i pobratimskih odnosa dva grada.

“Ovo je zajednička borba svih nas. Gradovi se trebaju držati skupa, solidarisati se u ovo krizno doba i međusobno sarađivati na zaštiti i dobrobiti svojih građana”, poručio je Skaka.

Smatra da su saosjećanje s ljudskom patnjom, ali i obaveza i odgovornost za ljude u nevolji, neodvojivi dio partnerstva i savezništva. Gradonačelnik Sarajeva izrazio je uvjerenje da će bratski narod Novog Pazara i cijele regije Sandžaka uspjeti savladati i ovu tešku situaciju i ponovo se uzdići i oporaviti, kao što je to činio mnogo puta do sada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...