KAVAZOVIĆ UPUTIO APEL MUSLIMANIMA U SANDŽAKU: "Pridržavajte se svih mjera zaštite od širenja koronavirusa"

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio apel svim muslimanima i građanima Sandžaka, a posebno članovima Islamske zajednice, da se pridržavaju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa.

  • Društvo

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 1

Pozvao je nadležne državne organe u Srbiji i lokalne vlasti da pokažu odgovornost za svoje građane i da zanemare sve razlike i podjele.

"Ovo je vrijeme da pokažemo svoje jedinstvo, bratstvo i humanost među svim građanima, a pripadnicima Zajednice posebno", navodi se u apelu.

Reisu-l-ulema pozvao je i nadležne organe u Bosni i Hercegovini da, i pored svih izazova s kojima se i naša zemlja suočava, ipak nađu način da pomognu građanima Novog Pazara i drugih sandžačkih općina koje se trenutno nalaze u posebno teškom stanju. Posebno je apelovao na ljekarska udruženja da pokažu solidarnost i pomognu svojim kolegama u Novom Pazaru s obzirom na to da je evidentan nedostatak stručnog ljekarskog kadra.

Također je pozvao sve ljude, a posebno pripadnike Islamske zajednice u domovini, domovinskim zemljama, da u ovim teškim trenucima pokažu solidarnost s građanima Sandžaka.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pružit će, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoć Mešihatu IZ u Srbiji i građanima Novog Pazara.

Već danas je u Novi Pazar iz nadležne uprave Rijaseta poslana pošiljka sa zaštitnim odijelima i maskama, a u petak će u svim džamijama na području IZ u BiH biti organizovana i sergija.

Reisu-l-ulema i nadležne uprave i dalje će biti u kontaktu sa predstavnicima Islamske zajednice u Srbiji kako bi se pratila situacija i organizovao adekvatan odgovor na krizu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...