KAKVA BAHATOST: Messi ignorira i psuje pomoćnog trenera. Rakitić i Suarez ga, također, ne slušaju

Scena koja je dokazala ono o čemu se već dugo i naveliko govori i piše, da je u Barceloni veoma loš odnos između trenera Setiena i njegovog pomoćnika Sarabije s jedne te igrača s druge strane, odigrala se tokom pauze za osvježenje kod Celte.

  • Sport

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 1

Barcelona, aktuelni prvak, u 32. kolu kod kluba koji se bori za opstanak, izgubila je bodove (2:2) koji bi se na kraju mogli pokazati i presudnima za gubitak naslova. Real se, nakon kiksa jedinog konkurenta, odvojio sa dva boda prednosti, a u Madridu sigurno likuju dok se Barcelona pred cijelim svijetom blamira scenama poput ovih.

Eder Sarabia, pomoćnik trenera Quiquea Setiena, omražen je među zvijezdama Barcelone. Posebno ga ne može smisliti Leo Messi, što mu je dao do znanja i za vrijeme spomenute pauze. Sarabia je prišao igračima i davao im upute, a kada je Messi vidio da im se približio Sarabia i krenuo ih usmjeravati, demonstrativno je napustio skupini i, odlazeći, bijesno govorio sebi u bradu. 

alt

Kapetan Barcelone, dakle, javno ignorira i omalovažava čovjeka koji bi igračima, barem nominalno, morao biti najveći autoritet nakon trenera. Sarabia je ostao iznenađen Messijevim potezom pa je krenuo za njim i pokušao mu se opet obratiti, ali ga Messi opet nije doživio. Sve ovo trener Setien gleda s očajnim izrazom lica, svjestan da ne gubi samo naslov prvaka Španije nego i svlačionicu. 

Brojni španski mediji dodaju ono što kamere ovom prilikom nisu ulovile, a to je da su nedugo zatim na istoj pauzi Sarabiju ignorirali i Suarez i Rakitić. 

Nakon utakmice, Suarez je na pitanje o lošim igrama Barcelone na gostovanjima odgovorio: "Šta nam se događa na gostovanjima? To je pitanje za trenere." "Marca" otkriva da je nakon neuspjeha u Vigu u svlačionici Barcelone izbila pobuna igrača protiv trenera. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...