GDJE SU NESTALI TERORISTI: Na šta je korona "natjerala" teroriste

Teroristi su prešli na online trgovinu oružjem, eksplozivima i drogom zbog pandemije Covida-19, izjavio je šef antiterorističkog centra Zajednice nezavisnih država (CIS) Andrej Novikov.

  • Svijet

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Istaknuo je da su, praktično, u ranim fazama pandemije sve obavještajne službe CIS primijetile određenu konfuziju kod terorističkih organizacija u pogledu njihove finansijske podrške.

"Ustvari, zatvaranje granica i izolacija cijelih regiona i gradova poremetili su logistiku trgovine drogom i trgovine ljudima, međunarodnu trgovinu oružjem i eksplozivima", rekao je Novikov u intervjuu za Tass.

Prema njegovim riječima, obavještajna služba pažljivo proučava diverzifikaciju finansiranja projekata i materijalnu podršku međunarodnih terorističkih organizacija i zaključila je da se primjećuje i najveći mogući prelazak na online format, izjavio je šef antiterorističkog centra CIS.

Dodao je da je sada moguće primati uplate samo preko interneta, dok je stvarno fizičko kretanje droga ili oružja ograničeno.

(Tanjug/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...