APEL VODEĆE BOŠNJAČKE PARTIJE: SDA pozvala EK da bh. građanima omogući ulazak u EU

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) danas je pozvao institucije u Bosni i Hercegovini na svim nivoima, koje su u mogućnosti, da upute urgentnu pomoć zdravstvenim ustanovama u najugroženijim općinama na području Sandžaka.

  • Politika

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 1

Također su pozvali Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da hitno donese odluke o raspodjeli medicinske opreme koja je stigla u vidu humanitarne pomoći, jer je ta oprema hitno potrebna medicinskim ustanovama u Bosni i Hercegovini uslijed povećanog širenja koronavirusa.

- Pozivamo Evropsku komisiju da prilikom donošenja odluke o mogućnosti ulaska građana u EU iz zemalja zapadnog Balkana i Bosna i Hercegovina bude u tom režimu, jer epidemiološka situacija u našoj zemlji po stvarnim parametrima je ista ili povoljnija  u odnosu na ostale zemlje  ove regije - navodi se u saopćenju SDA.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...