NIKOME NIJE JASNO ŠTA SE DEŠAVA: Šveđani zabilježili povećan nivo radijacije, Rusi tvrde da je kod njih sve uredu

Senzori za radijaciju u Stockholmu zabilježili su povećan, ali bezopasan nivo zračenja

  • Svijet

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Senzori za radijaciju u Stockholmu zabilježili su povećan, no još uvijek bezopasan nivo zračenja, tj. izotopa nastalih nuklearnom fizijom. Izvor je, kako su objavili, vjerojatno negdje u Baltičkom moru, piše Reuters.

Glavni sekretar Organizacije za zabranu nuklearnih eksperimenata, Lassina Zerbo, objavio je na svom Twitteru kartu područja koje je mogući izvor radijacije, a koje uključuje dijelove Rusije, Finske, Švedske, Danske i Norveške.

S druge strane, Rusija je objavila da nisu primijetili nikakve neobične nivoe zračenja iznad Baltika, kazao je glasnogovornik Kremlja, Dmitri Peskov

'Imamo vrlo napredan sistem detektiranja radioaktivnih čestica, no sigurnosni alarm nije se uključio', kazao je Peskov. 'Ne znamo koji je izvor ove informacije.'

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...