NAKON POLA GODINE OD OTKRIVANJA BOLESTI: Direkor WHO-a najavio slanje stručnjaka u Kinu radi ispitivanja koronavirusa

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poslaće sljedeće sedmice tim stručnjaka u Kinu radi proučavanja ispitivanja virusa korona, izjavio je generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  • Svijet

  • 29. Jun. 2020  

  • 0

On je u obraćanju medijima u Ženevi rekao da je bolje boriti se s virusom kada se zna o njemu, te da je zbog toga WHO odlučio da pošalje tim stručnjaka u Kinu.

"Možemo se bolje boriti protiv virusa kada znamo sve o njemu, uključujući podatak kako je sve počelo. Sljedeće sedmice ćemo poslati tim u Kinu da se pripremi za to", istakao je Tedros.

Tedros je izrazio nadu da će rad stručnjaka WHO u Kini dovesti do razumijevanja kako se virus počeo širiti i da će pripremiti svijet za širenje zaraze u budućnosti, javio je Tass.

Kineske vlasti obavijestile su WHO o novoj nepoznatoj vrsti upale pluća krajem decembra prošle godine. Organizacija je 11. marta proglasila globalnu pandemiju, oboljenje je nazvano COVID-19, a virus SARS-KoV-2.

Od početka pandemije potvrđeno je više od 10.000.000 slučajeva zaraženosti širom svijeta, preminulo je najmanje 504.700 ljudi, a ozdravilo je 5.568.200.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...