POLICIJA ZA OVAKVE NEMA MILOSTI: Pogledajte sudar bicikliste i motocikliste; Šta mislite, ko je kriv?! (VIDEO)

U samo nekoliko sekundi toliko je prekršaja da ih je teško sve registrirati.

  • Auto

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Pred vama je zanimljiv slučaj iz Kanade. Prvi prekršaj je prolazak kroz crveno bicikliste, a onda je motociklist ubrzao i pokušao prestići biciklista. No, u tom trenutku je biciklist odlučio skrenuti ulijevo (još je imao i slušalice u ušima). Šta mislite ko je kriv?

Dakle, prvi prekršaj je prolazak bicikliste kroz crveno, ali onda je motociklist ubrzao i prestigao bicikl s desne strane. No, istovremeno je i biciklist skrenuo ulijevo želeći postići što blaži luk prilikom skretanja udesno i pritom nije signalizirao desnom rukom da želi skrenuti.

Pretjecati s desne strane se ne smije. Pretjecanje i obilaženje obavlja se s lijeve strane.
Pretjecati se mora s desne strane ako je vozilo na kolovozu zauzelo takav položaj i njegov vozač daje takav znak da se sa sigurnošću može zaključiti da to vozilo skreće ulijevo.

Navedene su i situacije kad možete obilaziti vozila s desne strane, ali jasno je definirano – pretjecanje i obilaženje obavlja se s lijeve strane! U slučaju prometnih gužvi na cestama s dva prometna traka (ili više) u jednom smjeru, brže pomicanje u desnoj saobraćajnoj traci ne smatra se pretjecanjem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...