HEROJSKI ČIN TUZLAKA MIŠE: Petogodišnji dječak spašen od utapanja, u jednom trenutku samo je potonuo...

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli ove sedmice je pravovremenom intervencijom spasilačke službe od utapanja spašen petogodišnji dječak.

  • Društvo

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

U nedjelju oko 16 sati, spasilac Stanek Mišo na poziciji trećeg jezera Panonike spasio je od utapanja dječaka H. G. rođenog 2015. godine u Gračanici.

Dječak je neplivač koji je koristio plivačko pomagalo plastični šlauf, ali nije bio pod kontrolom roditelja. U jednom trenutku je dječak izgubio kontrolu i kontakt sa pomagalom i naglo potonuo. To je primijetio spasilac Stanek Mišo, koji je munjevito reagovao, skočio u vodu u uniformi i s kompletnom opremom i spasio dječaka od utapanja.

 alt

Dječak je nakon spašavanja i ukazane prve pomoći od spasilaca bio pri svijesti i komunikativan te je predat dežurnoj ekipi Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla na Panonici na daljnje postupanje. Uprava kompleksa ponovo apeluje na roditelje da paze na svoju malodobnu djecu, jer su samo oni odgovorni za njihovo zdravlje i sigurnost u vodi.

"Pannonica" d.o.o. Tuzla čestita Spasilačko-redarskoj službi "Ski Jet" na odlično odrađenom poslu na brizi o zdravlju i sigurnosti gostiju Panonike.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...