"SB" NA LICU MJESTA; POČELA SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA: Evo šta je na dnevnom redu (FOTO)

Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period juli – septembar 2020. godine bit će razmatran danas na sjednici Vijeća ministara BiH. 

  • Politika

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza za period april – juni istječe danas, a Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu Predsjedništvo BiH je utvrdilo na sjednici 26. juna te ga po hitnom postupku uputilo u parlamentarnu proceduru.

Prijedlog ovog zakona trebalo bi da bude razmatran 7. jula na redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

“I kada bismo zakazali sjednicu Predstavničkog doma u ponedjeljak, morala bi se desiti Odluka o privremenom finansiranju, jer taj posao ne bi stigao da se obavi u Domu naroda i da se objavi da je sve usvojeno. Dakle, u ovoj fazi je potrebno uraditi Odluku o privremenom finansiranju u ponedjeljak ili utorak, ja mislim da će to Vijeće ministara uraditi, a 7. jula će biti na sjednici Predstavničkog doma, nadam se, usvojeno, a odmah nakon toga, dan ili dva, to ne mogu tačno reći, na Domu naroda”, rekao je ranije predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović. 

Na dnevnom redu Vijeća ministara BiH danas je i Prijedlog odluke o imenovanju Ekspertnog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore, kao i Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta kapitalnih ulaganja – rekonstrukcija i opremanje objekta za diplomatsko-konzularno predstavništvo Bosne i Hercegovine u Beču.

Između ostalog, bit će razmatran i Prijedlog odluke o računanju rokova iz Zakona o strancima za vrijeme važenja Odluke o proglašenju nastanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u opremi i drugim sredstvima.

Na dnevnom redu je Informacija o stepenu razvoja Poljoprivrednog informacijskog sistema u Bosni i Hercegovini te Informacija o poduzetim mjerama u oblasti politike poljoprivrednog zemljišta.

Ministri će razgovarati i o Informaciji s Planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini, o Izvještaju o radu Vijeća za osobe s invaliditetom, kao i o Izvještaju o provedbi Strategije za reformu sektora pravde u Bosni i Hercegovini i Akcionog plana za 2019. godinu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...