NOVI DETALJI ZLOČINA NA GRBAVICI: Ubijeni "žestoki momak" NEDŽIB SPAHIĆ DŽIBO sjedio s HARISOM PLAKALOM, sekretarom Evropskog pokreta u BiH?

Prema informacijama do kojih je došao portal "Slobodna Bosna", Nedžib Spahić Džiba koji je sinoć ubijen u restoranu  "Paper Moon" u sarajevskom naselju Grbavica, prije likvidacije sjedio je u društvu s Harisom Plakalom, generalnim sekretarom Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini! Ovu informaciju potvrdio nam je i sam Plakalo, koji je u kratkoj izjavi za naš portal potvrdio da je sinoć u vrijeme počinjenja zločina boravio u kafani "Paper Moon". "Mogu samo reći da sam se nalazio u toj kafani i sasvim slučajno bio svjedok tog nemilog događaja", bilo je sve što je generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH bio spreman reći.

  • Mini market

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Naši izvori, bliski istrazi, navode da je Haris Plakalo sjedio za istim stolom s ubijenim Nedžibom Spahićem Džibom i da je kao svjedok ispitan na okolnost mafijaškog ubistva. U najmanju ruku je neobično da se istaknuti aktivista nevladinog sektora, medijski borac za evropske standarde u društvu nalazi u društvu jednog problematičnog, "žestokog momka", aktera brojnih razbojništava i pucnjava tokom proteklih godina u Sarajevu.

Iako realativno mlad (31 godina), Haris Plakalo iza sebe ima bogatu poltičku i društvenu biografiju. Pripadnik je nove, mlade generacije Stranke demokratske akcije, zajedno s Abdulahom Skakom, Harisom Zahiragićem...  Bio je svojevremeno portparol Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije, čak je bio i savjetnik za pitanja omladine Nedžada Brankovića, nekadašnjeg premijera Federacije BiH. Bio je angažiran i na Sarajevo Film Festivalu kao urednik jednog od pratećih programa, gdje je, kako je napisao u svojoj biografiji, upoznao brojne svjetske filmske zvijezde, od kojih je mnogo naučio. Prije sedam-osam godina, napustio je stranački aktivizam i okrenuo se nevladinom sektoru kroz Evropski pokret za Bosnu i Hercegovinu, čiji je generalni sekretar.

(Sl. B.)    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...