HISTORIJA JE ISPISANA; MIRALEM PJANIĆ NE KRIJE ODUŠEVLJENJE: "Sretan sam zbog roditelja i cijele BiH, nikad ne zaboravljam..."

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić jučer je i zvanično postao novi igrač Barcelone.

  • Sport

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Nije ovaj transfer došao baš iz vedra neba, jer se o tome pisalo već mjesecima, a zbog Barcelone je odbio i finansijske izdašnije ponude od Chelseaja i Paris Saint-Germaina.

U Barceloni su uvjereni da su napravili dobar potez njegovim dovođenjem i da će biti taj koji će držati igru, kao što je bio slučaj u Juventusu, a na ovom sjajnom transferu čestitali su mu i iz N/FSBiH.

Za stranicu krovne kuće bh. fudbala izjavio je kako s nestrpljenjem iščekuje da istrči na Camp Nou.

„Za mene se ostvario san. Sretan sam i ponosan, ne samo zbog sebe nego i zbog svojih roditelja, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Nikad ne zaboravljam odakle sam krenuo. Barcelona je jedan od najvećih klubova na svijetu, a biti dio ovog kluba je i najviša stepenica u fudbalu za svakog igrača. Uspjeh ne dolazi sam od sebe, već samo uz veliki rad, trud i vjeru da se u životu sve može postići. A, ovo je i dokaz. Sada mi ostaje da odradim posao s Juventusom, koncentrisan sam na to, a onda, jedva čekam da izađem na Camp Nou“, rekao je Pjanić.

Pjanić je s Barcelonom potpisao četverogodišnji ugovor, u koji je, inače, ugrađena i otkupna klauzula u visini od čak 400 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...