VELIKA AKCIJA FEDERALNE UPRAVE POLICIJE: Dvoje uhapšeno, pronađeni oružje i droga (FOTO)

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te uz angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a, započeli realizaciju operativno-taktičke akcije kodnog naziva "Skank" u vezi s dokumentovanjem osoba i krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 2. Krivičnog zakona FBiH.

  • Hronika

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršen je pretres više objekata i vozila na području Zavidovića te su uhapšene dvije osobe iz Zavidovića inicijala H. E. (1994) i H. S. (1973) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenih krivičnih djela.

Prilikom pretresa pronađeni su veća količina municije (različitog kalibra), oružja (automatska puška M-70), tri okvira za nju, eksplozivne naprave (dva tijela ručnih bombi M-93 sa dva upaljača) te improviziran laboratorij kućne izrade s opremom za uzgoj opojne droge Cannabis sativa L, u kojoj je pronađen zasad.

Prilikom pretresa pronađena je i zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu kanabis te određena količina bijele praškaste materije koja asocira na opojni drogu amfetamin.

Uhapšene osobe, nakon kriminalističke obrade, bit će u zakonskom roku predate u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu ZDK uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Značajnu podršku prilikom realizacije ove opeativne akcije dali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, saopštio je FUP.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...