U SRBIJI UHAPŠENO 13 OSOBA ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA: Za 100 eura ih prebacivali čamcem preko Drine

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal Srbije, nakon višemjesečnog predistražnog postupka, pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je danas iz Tužilaštva, piše "Danas".

  • Hronika

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

U zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odjeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi uhapšeni su: R. К., M. B., M. Z., B. B., M. N., M. B., M. M., N. Ž., D. DJ, B. D., M. M., M. L. i B. M.

Kako se navodi u saopštenju, članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 23. novembra 2019. do 28. januara ove godine za 245 migranata (od kojih je sedam državljana Irana i 238 neutvrđenog državljanstva) organizovali nedozvoljen tranzit kroz Srbiju i nedozvoljen prelazak državne granice s Bosnom i Hercegovinom čamcem preko rijeke Drine.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio R. K., ilegalno su preko državne granice prebacivali veći broj osoba, koje su im za to plaćale po oko 100 eura po jednom stranom državljaninu – iregularnom migrantu.

Svim uhapšenim osobama određeno je policijsko zadržavanje i oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(SB/Danas)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...