"SREBRENA MALINA" IZ SLOVENIJE: Vlada Janeza Janše raspada se zbog nabavke respiratora...

Potpredsjednik Vlade Počivalšek sumnjiči se za krivično djelo nanošenja štete javnim sredstvima pri nabavci respiratora.

  • Regija

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Zbog kriminalističke istrage pokrenute protiv slovenskog ministra privrede Zdravka Počivalšeka, neopozive ostavke u ponedjeljak su dali direktor slovenske policije, ali i ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs, koji smatra da je riječ o politički motiviranom postupku, čiji je cilj rušenje Vlade Janeza Janše, prenosi "Jutarnji list".

Potpredsjednik Vlade Zdravko Počivalšek sumnjiči se za krivično djelo nanošenja štete javnim sredstvima pri nabavci respiratora u vrijeme korona-krize. Počivalšek je predsjednik stranke SMC. 

Istragu protiv Počivalšeka vodi Nacionalni istražni ured (NPU), posebni kriminalistički odjel za teže slučajeve. Nacionalni istražni ured je tokom dana oduzeo slobodu ministru Počivalšeku dok je trajala pretraga njegove kuće. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...