CNN OTKRIO DETALJE TRUMPOVIH RAZGOVORA: Merkelovu nazivao glupom, s Putinom ismijava bivše predsjednike SAD-a...

Poznati novinar Carl Bernstein otkrio je nevjerovatne detalje razgovora Trumpa sa drugim svjetskim liderima, a priču je u ponedjeljak objavio CNN.

  • Svijet

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 1

Slavni novinar Carl Bernstein, koji je svojevremeno radio na otkrivanju Watergate skandala, objavio je nevjerovatne detalje sadržaja poziva između Donalda Trumpa i drugih svjetskih lidera. CNN je priču objavio u ponedjeljak, a Bernstein je informacije dobio od izvora bliskih Trumpu, koji su mu otkrili detalje o desetinama poziva.

Bernsteinovi izvori tvrde kako se Trump tokom poziva sa Putinom redovno dodvorava ruskom predsjedniku, jer mu je, navodno, jako stalo do njegovog mišljenja. Američki predsjednik navodno tokom poziva s liderima drugih zemalja veliki akcent stavlja na vlastito bogatstvo, koje pokušava istaknuti svakom prilikom. Bernstein je otkrio i kako Trump voli vrijeđati svoje prethodnike na položaju predsjednika i nazivati ih "imbecilima", a da ih naročito kritikuje tokom razgovora sa Putinom.

Njegovi pozivi sa ženskim poglavarima zemalja naročito su problematični, tvrdi Bernstein, pa je Trump, navodno, Angeli Merkel tokom poziva rekao da je glupa i agresivna, a Theresi May kako je "slaba kukavica". 

Prestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu redovno se hvali o svom bogatstvu i uspjesima koje je postigao kao predsjednik, a pozive, navodno, obavlja "iz vedra neba", a da nikome nije poznato da će se oni odviti. Sa Macronom je vodio naročito žustre rasprave, tvrdi Berinstein, jer ga je lider Francuske više puta pokušao nagovoriti da promijeni svoju politiku prema Iranu i klimatskim promjenama. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...