O SLUČAJU "ZAMRZIVAČ" PISALI SU SVJETSKI MEDIJI: Smiljanu Srnec za ubistvo sestre Sud osudio...

...na 15 godina zatvora.

  • Hronika

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Varaždinski Županijski sud osudio je nepravosnažno na 15 godina zatvora Smiljanu Srnec za ubistvo sestre Jasmine Dominić.

O ubistvu sestre Smiljana Srnec nije mnogo govorila. Kroz suze je rekla da joj nikad ne bi učinila ništa nažao, da su se slagale i da joj jako nedostaje još i danas. Psihijatri su je označili kao manipulatorku, a tužilac kao osobu koja je sposobna ubiti, optužiti druge da bi "spasila svoju kožu". Jučer je održano posljednje izlaganje tužilaštva i odbrane. Više od sata Irma Bagarić, zamjenica županijskog državnog tužioca, i čakovečki advokat Krešimir Golubić, branilac Smiljane Srnec, iznosili su svoje argumente za optužnicu i protiv nje.

Smiljana Srnec (45) optužena je za ubistvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo prije 20 godina, nakon čega je do februara prošle godine Jasminino tijelo bilo skriveno u zamrzivaču u kući Smiljane Srnec u Palovcu. O tom slučaju pisali su i svjetski mediji, a slučaj "Zamrzivač" jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina.

(Jutarnji list)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...