BROJ ZARAŽENIH U SRBIJI I DALJE RASTE: Još 276 novooboljelih, tri osobe preminule, na respiratorima 42 pacijenta

Broj zaraženih u Srbiji povećava se iz dana u dan: u posljednja 24 sata na koronavirus testirano je 8.377 osoba, njih 276 bilo je pozitivno, a tri osobe su preminule.

  • Regija

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima se nalaze 42 pacijenta.

Kako su nadležni objelodanili, trenutno je najteža situacija na prostoru Novog Pazara, Tutina, Sjenice, ali i dalje najviše zaraženih stiže iz Beograda. Od danas je u Beogradu obavezno nošenje maske u gradskom prijevozu, ali i u svim zatvorenim prostorima.

Nove mjere uvedene su i u Kragujevcu, gdje je zabranjeno organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija. Ugostiteljski objekti radit će od sedam do 20 sati, a zabranjen je rad otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, prenosi "Blic".

Jučer u isto vrijeme u Srbiji je testirano 7.150, a zaražene su bile 242 osobe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...