U VIJEĆU EU NE GLEDAJU DNEVNIK: Ovo je njihov spisak zemalja kojima su ukinuta ograničenja na putovanja; tu je i Srbija...

Vijeće EU je na današnjoj sjednici usvojilo Preporuku za postepeno ukidanje privremenih ograničenja na putovanja u EU.

  • Svijet

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Kako se navodi, ograničenja bi trebala biti ukinuta za zemlje koje su navedene na spisku, uz napomenu da će se spisak ažurirati svake dvije sedmice.

Na osnovu kriterija i uvjeta navedenih u preporuci, države članice trebale bi od 1. jula početi ukidati ograničenja putovanja na vanjskim granicama za stanovnike sljedećih zemalja:

Alžir, Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Crna Gora, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Srbija, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina, zavisno od broja putnika u odnosu na broj državljana.

(SB/N1)           

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...