GDJE JE POTPISNIK FORTO?: Vlada "šestorke" u KS-u donijela je odluku o povećanju cijene kupona za nezaposlene, i to drastičnom

Opozicija u Kantonu Sarajevo danas je svom žestinom optužila Vladu KS zbog činjenice da je GRAS podigao cijene kupona za nezaposlene. Međutim, opozicione stranke prešutjele su da je Sporazum o povećanju cijene potpisan upravo u vrijeme njihove vladavine.

  • Mini market

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Povećanje cijene sa 12 KM na 30 KM urađeno je na osnovu Sporazuma o privremenom utvrđivanju stvarne cijene koštanja komunalne usluge, koji je potpisao bivši premijer KS Edin Forto, zajedno s vršiocem dužnosti generalnog direktora GRAS-a Jakubom Kuburom i generalnim direktorom "Centrotransa" Safudinom Čengićem. Sporazum je potpisan u januaru ove godine.

Cijena od 30 KM za nezaposlene definisana je u članu 3. ovog sporazuma, u kojem se vidi da su strane potpisnice saglasne s cijenama koštanja ove usluge.

alt

U članu 6. piše da će se cijene javnog prijevoza primjenjivati od dana potpisa Sporazuma, osim za kategoriju nazaposlenih, koje će se primjenjivati od 1. jula 2020. godine. 

alt

Opozicija se u današnjim saopćenjima hvalila i podsjećala javnost kako je prethodna vlada “šestorke” za samo godinu dana otvorila nove linije, da kuponi za penzionere, studente i đake vrijede kod oba prijevoznika, pokrenula nabavku novih minibusa itd, ali umjesto neprincipijelnog optuživanja nove Vlade, zaboravili su podsjetiti da je Vlada „šestorke“ kriva za povećanje cijene nezaposlenima.

(Vijesti.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...