ZASTUPNIK SDS-a ZAPRIJETIO: "Istjerate li demokratiju iz NSRS-a, dobićete ulicu"

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da je novi skupštinski poslovnik nedemokratski.

  • Politika

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da novi poslovnik nije usmjeren ni protiv koga, već da se donosi kako bi taj parlament postao efikasniji uz učešće i saradnju svih poslanika, piše BN TV.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da je novi skupštinski poslovnik nedemokratski i rigidan te da se njime pokušava istjerati demokratija iz parlamenta RS-a. "Istjerajte demokratiju iz parlamenta, imaćete ulicu", poručio je Stanić.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić naveo je da je novi poslovnik Narodne skupštine, koji se donosi radi veće efikasnosti u radu parlamenta, korektno sačinjen i da nipošto nije riječ o oduzimanju demokratije, kako tvrdi opozicija. Mežutim, poslanici opozicije tvrdili su da je cilj donošenja novog poslovnika NSRS-a da se uguši opozicioni rad u najvišem zakonodavnom tijelu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...