BAKIR IZETBEGOVIĆ POVODOM SMRTI ČUVENOG HRVATSKOG POVJESNIČARA: "Bosna i Hercegovina je njegovim odlaskom izgubila iskrenog prijatelja"

Povodom smrti hrvatskog uglednog povjesničara i profesora univerziteta Yale Ive Banca, oglasio se predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Bakir Izetbegović.

  • Društvo

  • 30. Jun. 2020  

  • 0

- S tugom smo primili vijest da je hrvatski povjesničar i sveučilišni profesor Ivo Banac danas preminuo u Zagrebu. Bosna i Hercegovina je njegovim odlaskom izgubila iskrenog prijatelja. Kao intelektualac liberalnih političkih pogleda ostvario je snažnu intelektualnu i političku vezu sa rahmetli Alijom Izetbegovićem koja je vremenom prerasla u iskreno prijateljstvo.

Njegov trud u promicanju istine o našoj recentnoj prošlosti, o političkoj borbi za demokratiju i slobodu koju smo zajedno vodili svih ovih godina, ostat će u našem trajnom sjećanju. Prijatelje poput profesora Banca ćemo pamtiti po naporu za postizanje dobra koji su sa nama dijelili.

U svoje lično ime i u ime SDA izražavam duboku sućut obitelji i prijateljima preminulog profesora Banca. Neka je Božija milost uz njegovu plemenitu dušu- napisao je Izetbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...