NOVA MJERA KOORDINACIONOG TIJELA: Nema ženidbe i udaje do daljnjeg...

Najavljeno je i da će Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučiti naknadno o politici otvaranja prema ostalim državama.

  • Društvo

  • 30. Jun. 2020  

  • 0

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti zabranilo je privatne svečanosti, svadbe, maturske i rođendanske proslave u Crnoj Gori.

Navodi se da će mjere primjenjivati sedam dana, nakon čega će na osnovu analize efekta mjera biti donijeta odluka o tome da li će se one i dalje primjenjivati ili će njihova primjena prestati.

- Zabranjen je rad noćnih klubova, barova i diskoteka na teritoriji Crne Gore. U Rožajama je zabranjen rad ugostiteljskih objekata i međuopštinski saobraćaj osim hitnih slučajeva i radnih procesa – kazali su iz Nacionalnog koordinacionog tijela.

Odlučeno je i da Crna Gora otvori granice za ulazak rezidenata država članica Evropske unije bez dodatnih uslova.

altPixabay

Njima se omogućava ulazak u Crnu Goru i preko država koje nisu članice EU ali, kako se ističe, isključivo ako te države koriste samo kao tranzitne zemlje i u njima se ne zadržavaju.

Najavljeno je i da će Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučiti naknadno o politici otvaranja prema ostalim državama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...