I DALJE MISLITE DA SMO BITNI: Istanbul ima veći BDP od osam zemalja Balkana zajedno

Najveći turski grad Istanbul ima BDP od 256 milijardi dolara, a osam balkanskih zemalja zajedno imaju 253 milijarde dolara, piše Indikator.ba.

  • Ekonomija

  • 30. Jun. 2020  

  • 0

Soner Cagaptej, direktor turskog istraživackog programa Instituta za politiku Bliskog istoka u Vašingtonu, objavio je na Twitteru da je bruto domaći proizvod Istanbula veci od onog u Albaniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, samoproglašenom Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori zajedno, prenosi B92.

Prema podacima Svjetske banke, BDP Turske lani je bio 740 milijardi dolara, a za ilustraciju, BDP BiH bio je u 2018. godini bio 20,2 milijarde dolara.

Istanbul ima 15,5 miliona stanovnika, a navedenih osam zemalja zajedno 28,6 miliona.

(Tanjug/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...