POMAGAČ HRENOVICA DETALJNO POLICIJI OPISAO: Ko je i zbog čega sinoć u Sarajevu ubio Nedžiba Spahića Džibu

Nezvanično saznajemo da je Hrenovica sve priznao u policiji te opisao svoju ulogu u cijelom slučaju rekavši da je Golub zloupotrijebio njihovo poznanstvo i iskoristio ga da sazna sjedi li Džiba u restoranu.

  • Hronika

  • 30. Jun. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

Sejo Hrenovica danas je priveden u okviru istrage o ubistvu Nedžiba Spahića Džibe koje se desilo sinoć u 20.40 sati u sarajevskom restoranu “Paper Moon” na Grbavici.

Hrenovica, koji se zna sa Sašom Golubom, za kojim je raspisana potjernica, osumnjičen je za pomaganje.

Nezvanično saznajemo da je Hrenovica sve priznao u policiji te opisao svoju ulogu u cijelom slučaju rekavši da je Golub zloupotrijebio njihovo poznanstvo i iskoristio ga da sazna sjedi li Džiba u restoranu.

Hrenovica je, naime, zaposlen u ugostiteljskom objektu koji je u blizini restorana “Paper Moon”. Tog dana Golub je dolazio kod njega na kafu, a poslije su se dogovorili da se čuju. Golub ga je nazvao između 18 i 19 sati.

– Golub me nazvao na moj mobilni govoreći: “Hajde, bogati, pogledaj da li se u bašti restorana ‘Paper Moon’ nalazi Džiba”, a ja sam odmah znao da se radi o Nedžibu Spahiću Džibi, kojeg sam znao iz viđenja – kazao je Hrenovica.

On je odmah otišao u “Paper Moon” i vidio da Džiba sjedi s jednim muškarcem kojeg nije poznavao, a na njihovom stolu bila je flaša vina. Nazvao je Goluba i rekao mu: “Eno, sjede ti tamo.” Još jednom su se čuli kasnije kad mu je Golub rekao da dođe u prolaz kod restorana, ali je Hrenovica to odbio.

– Nakon nekih 20 minuta, čuo sam pucnje, tri ili četiri. Izašli smo vani i vidjeli smo da je u “Paper Moonu” gužva i pričalo se da je neko pucao, a ja sam, misleći na Sašu Goluba, u sebi pomislio: “Nije, valjda, budala, neku glupost napravio” – ispričao je Hrenovica kazavši da nije posumnjao da će doći do ubistva, prenosi "Avaz".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...