EKSPLOZIJA U TEHERANU: Poginulo 13 ljudi...(VIDEO)

Klinika, u kojoj je u trenutku eksplozije bilo 25 zaposlenih, primarno obavlja lakše operacije i provodi medicinska snimanja.

  • Svijet

  • 30. Jun. 2020  

  • 1

Trinaest ljudi je poginulo, a šest je ranjeno u eksploziji u zdravstvenoj klinici na sjeveru glavnog iranskog grada Teherana, objavila je novinska agencija Fars pozivajući se na službene izvore.

Do eksplozije je došlo zbog curenja plina, kazao je zamjenik guvernera Teherana Hamid Reza Goudarzi za državnu televiziju.

Deset žena i tri muškarca smrtno su stradali u eksploziji, kazao je zamjenik ministra zdravstva Iraj Harirchi.

Video postavljen na društvenim mrežama pokazao je da je došlo do više eksplozija na jednom mjestu na sjeveru grada, dok drugi prikazuje vatrogasce kako koriste ljestve da bi se dokopali krova zgrade.

Reuters nije mogao odmah provjeriti autentičnost objavljenih videosnimki.

U klinici bilo 25 zaposlenih

Vatra koja je izbila nakon eksplozije ugašena je, kazao je za državnu televiziju glasnogovornik teheranske vatrogasne postaje Jalal Maleki.

Klinika, u kojoj je u trenutku eksplozije bilo 25 zaposlenih, primarno obavlja lakše operacije i provodi medicinska snimanja.

Prošle sedmice došlo do eksplozije na osjetljivom vojnom postrojenju u blizini Teherana za koju je ministarstvo obrane navelo da je uzrokovana curenjem spremišta za plin. Tada nije bilo prijavljenih žrtava.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...