ATLETICO ZADAO TEŽAK UDARAC KATALONCIMA: Barcelona sve dalje od titule

Barcelona i Atletico odigrali su 2:2 u 33. kolu La Lige.

  • Sport

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

Barcelona je stigla u vodstvo autogolom Coste, dok je Atletico izjednačio iz penala Saula Nigueza. Messi potom zabija svoj 700. gol u karijeri, također iz penala, a konačni rezultat postavlja Niguez iz još jednog jedanaesterca. Drugi je ovo kiks za Barcelonu i Real prekosutra pobjedom nad Getafeom može doći blizu španskog naslova.

Na Camp Nouu smo gledali očekivano stanje posjeda na terenu. Barcelona je imala čak 72 posto posjeda, dok je Atletico brzo uzvraćao iz kontri. Ipak, kada pogledamo prilike na utakmici, 2:2 je na kraju realan rezultat.

Prva prilika dogodila se u sedmoj minuti. Carrasco je odlično ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, ali je za milimetar kratak ostao Diego Costa. Lopta je na kraju otišla u gol-aut.

Samo pet minuta kasnije, Barcelona je povela iz prve šanse uz mnogo sreće. Messi je ubacio iz kornera, a lopta se odbila od noge Diega Coste u gol.

Nije ovo bila Costina utakmica, on je nekoliko minuta kasnije promašio penal. Vidal je srušio Carrasca, penal je opravdano dosuđen, ali je Ter Stegen izvrsno odbranio. No, Nijemac je zaboravio na VAR, koji se javlja, i ispravno ponavlja jedanaesterac, jer se Ter Stegen pomaknuo s linije prije udarca Coste. Novi pokušaj ovoga puta nije uzeo Costa, već je pucao Saul Niguez, koji je i pogodio za 1:1.

Messi 700. gol zabio na spektakularan način

Do kraja poluvremena, vrijedi izdvojiti Messijev pokušaj iz 42. minute. Argentinac je potegnuo iz slobodnog udarca sa 27 metara, lopta se odbila od živi zid i išla pod prečku, ali se slovenski vratar Jan Oblak nevjerojatno prilagodio te usred leta spriječio siguran pogodak.

Drugo poluvrijeme započinje golom već u 50. minuti i to iz još jednog penala. Semedo se sjurio po desnoj strani po nozi ga je udario Felipe, a Messi je zabio 700. gol u karijeri na spektakularan način iako se radilo o kaznenom udarcu. Prevario je Oblaka panenkom i sjajno pogodio za 2:1.

Festival penala

Dvanaest minuta nakon toga, Atletico je opet izjednačio iz još jednog kaznenog udarca. Sucu Hernandezu ne može se ništa zamjeriti, ovoga puta je Semedo sapleo Carrasca u trku, a Španac opravdano pokazuje na bijelu točku. Niguez je pogodio uz male probleme, Ter Stegen je pogodio stranu, dirao loptu, ali je ona ipak nekako ušla u mrežu.

Barcelona je jurnula po pobjedu do kraja susreta, a najbliže golu bila je u 71. minuti. Semedo je krasno prošao po desnoj strani, na rubu kaznenog prostora pronašao je Vidala, koji je pucao iz prve, ali je promašio okvir gola za nekoliko centimetara. Oblak ovdje ne bi mogao ništa da je Vidal bio precizniji. 

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić igrao je do 63. minute, kada ga je zamijenio Sergi Roberto. Rakitić je odigrao dobru utakmicu do izlaska, nije išao puno naprijed, ali to mu nije bila ni zadaća, već je dobro kontrolirao sredinu u paru sa Sergijom Busquetsom.

Nakon novog kiksa Barcelone, vodeći Real sada ima bod prednosti uz utakmicu manje. Eventualnom pobjedom kod kuće nad Getafeom prekosutra "Kraljevski klub" bio bi veoma blizu naslovu i do kraja sezone imao bi sve u svojim rukama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...