ZASTRAŠUJUĆE PREDVIĐANJE GLAVNOG AMERIČKOG EPIDEMIOLOGA: "Mogli bismo imati čak 100 hiljada novozaraženih dnevno"

Anthony Fauci, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, izjavio je u obraćanju u Senatu da bi Sjedinjene Američke Države (SAD) mogle imati čak 100.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom dnevno, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

"Sada imamo preko 40.000 novih slučajeva zaraze dnevno. Ne bih se zaista iznenadio ako dnevno budemo imali i do 100.000 slučajeva ukoliko se situacija ne promijeni", kazao je doktor Fauci.

Istaknuo je, također, kako ga "jako uznemirava" nedavni skok broja novozaraženih, koji je ove sedmice premašio 40.000 na dnevnoj osnovi.

"Također sam prilično zabrinut i zbog onoga što se upravo sada dešava u nekoliko saveznih država. Kada se države ponovo počnu otvarati, trebaju slijediti smjernice i preporuke", rekao je Fauci.

Trenutno nekoliko država, uključujući Arizonu, Floridu i Teksas, bilježe nagli porast broja slučajeva zaraze i broj hospitaliziranih pacijenata povezanih s Covidom-19.

Broj zaraženih u SAD-u premašio je 2,6 miliona, uključujući više od 128.000 umrlih, a od infekcije Covid-19 oporavilo se više od 1,9 miliona osoba.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju Covida-19.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...