ŠTA ĆE SADA DODIK REĆI: Osman Mehmedagić dostavio diplomu Američkog univerziteta, studirao je...

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić Osmica danas je Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OSA-e dostavio svoju fakultetsku diplomu.

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 4

"Pored diplome Više upravne škole koju je završio prije rata, Osmica je dostavio diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva, koji je završio u periodu dok je bio na čelu OSA-e", potvrđeno je za "Glas Srpske" iz Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH, kojom predsjedava Nermin Nikšić.

Zajednička komisija usvojila je 17. juna zaključak da direktor OSA-e ima rok od sedam dana da predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi. Zaključak je zaprimljen u OSA-i 22. juna i Mehmedagić je diplomu trebao dostaviti do 29. juna, ali je ona jutros stigla u Komisiju.

Spomenutim zaključkom, Komisija traži od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da dostavi imena kandidata za generalnog direktora i glavnog inspektora kako bi, u skladu sa zakonom, obavila raspravu, jer je aktuelnom rukovodstvu OSA-e još 19. novembra 2019. godine istekao mandat.

"Tražimo od Izvršnog komiteta Vijeća ministara da nam dostavi mišljenje o tome da li trenutni direktor OSA-e ispunjava uslove za tu dužnost, jer mu je diploma poništena", jedan je od zaključaka Komisije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...