DRAMA NA KOSOVU; VLADA POOŠTRAVA MJERE: Veliki skok broja novozaraženih osoba

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIJZ) objavio je da je sinoć potvrđeno 113 novih slučajeva koronavirusa, dok je 67 pacijenata izliječeno.

  • Regija

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Inače, jučer je testirano 266 uzoraka uzetih  Kizlinike za zarazne bolesti i praćenje kontakata do sada zaraženih s terena i pozitivno je, između ostalog, 36 slučajeva iz Prištine, 15 iz Uroševca, 12 iz Gnjilana, 11 iz Prizrena, 10 iz Mitrovice i po šest iz Kosova Polja i Vučitrna.

Ukupan broj do sada zaraženih porastao je na 2.991 osoba, 54 osobe su preminule, oni su imali i druge prateće hronične bolesti. Dosad su ozdravile 1.644 osobe, dok su koronavirusom aktivno inficirana 1.293 pacijenta.

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova i sinoć je od građana zatražio da poštuju mjere zaštite protiv Covida-19.

„Držite fizičku distancu i nosite maske. Pažljivo perite ruke nekoliko puta dnevno u trajanju od 20-30 sekundi. Olakšavanje mjera je učinjeno da bi postali odgovorniji! Molimo budite oprezni, jer još postoji rizik od širenja na mjesta gde je velika gužva“, kaže se u saopštenju NIJZ-a.

Vlada Kosova jučer je zbog velikog broja inficiranih, na prijedlog ministra zdravlja, odlučila da pooštri mjere prevencije protiv koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...