TRUMP IMA SVOJE RAZLOGE: "Sve sam više i više ljut na Kinu"

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je sve više i više ljut na Kinu zbog širenja pandemije koronavirusa.

  • Svijet

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

“Dok gledam kako pandemija pokazuje svoje ružno lice širom svijeta, što uključuje i ogromnu štetu koju je napravila Sjedinjenim Američkim Državama, postajem sve više i više ljut na Kinu. Ljudi to mogu vidjeti i ja to osjećam”, napisao je Trump na Twitteru.

Trump je više puta optuživao Peking za posljedice koronavirusa, između ostalog nazivajući virus kineskim i tvrdeći da je  nesposobnost Kine dovela do “masovnih ubistava širom svijeta”.

Sjedinjene Američke Države najvše su pogođene koronavirusom u svijetu – prema podacima Worldometersa, od početka epidemije, u toj zemlji potvrđeno je 2.758.395 slučajeva, a od posljedica te bolesti umrlo je 130.446 osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...