UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Mokre pijace i dalje rade uprkos upozorenjima

Na mokrim pijacama prodaju se žive žabe, kokoši, patke...

  • Svijet

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Šokantni prizori iz Vijetnama na mokroj pijaci dokaz su da se prodaja živih životinja na neuslovnim štandovima, uprkos upozorenjima, i dalje uveliko odvija. Na snimku se vide žabe, patke, kokoši i oderana pseća tijela, a njima rukuju radnici koji na sebi često nemaju maske, a jedan nema čak ni rukavice.

Mokre pijace dospjele su ove godine u fokus javnosti nakon što je najvjerovatnija postala teorija da je koronavirus prvi put prešao na ljude upravo na ovakvom marketu u Wuhanu, u Kini. Isti model marketa postoji u nekoliko južnoistočnih azijskih zemalja.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...