NOVI TEST BIO JE NEGATIVAN: Novak Đoković i njegova supruga Jelena oporavili se od koronavirusa

Najbolji teniser svijeta je ozdravio.

  • Sport

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Novak Đoković i njegova supruga Jelena negativni su na Covid-19. To su pokazali najnoviji rezultati PCR testa koji su oboje uradili u Beogradu.

Novak i Jelena nisu osjećali nikakve simptome virusa, a test su uradili po prethodnom dogovoru s ljekarima.

Prethodnih 10 dana, od povratka iz Zadra, Đokovići su proveli u samoizolaciji, prateći sve protokole i sigurnosne mjere u vezi s Covidom-19.

Podsjetimo, Novak Đoković zarazio se na Adria Touru nakon što je bio u kontaktu s Grigorom Dimitrovom, prvim teniserom s Adria Toura kod koga je ustanovljen virus.

Uz Novaka, na testu su pozitivni bili i Borna Ćorić, Viktor Troicki i njegova supruga Aleksandra, kao i kondicioni trener Novaka Marko Paniki i trener Dimitrova Kristijan Groh.

Nakon što je objavljeno da je Dimitrov pozitivan, Adria Tour u Zadru prekinut je uoči finala. Novak se odmah nakon toga našao na udaru svjetskih medija i brojnih kritičara u Srbiji.

Dobijao je čak i prijetnje smrću na grafitu u Splitu. Sve je to preživio izolovan sa svojom suprugom. Nije se oglašavao povodom napada na njega, ali je napravio human gest koji je ušutkao kritičare, jer je donirao pet miliona dinara pomoći bolnici u Novom Pazaru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...