VUČIĆEVA ČESTITKA TRUMPU JE VIRALNI HIT: „Čast mi je što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD-om na istoj strani, na strani…“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu Dan nezavisnosti.

  • Mini market

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 3

Vučić je poručio da mu je čast što je Srbija u teškim historijskim trenucima bila sa SAD-om na istoj strani, kao i da ga ohrabruje činjenica da SAD posvećuje pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Vučić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD-a čestitku upućenu predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu, uručio američkom ambasadoru u Srbiji Anthonyju Godfreyju.

"Čestitam Vam Dan nezavisnosti - dan koji je za Sjedinjene Američke Države više od praznika, jer je simbol patriotizma američkog naroda, kao i njegovog načina života.

Ovaj dan je važan za sve građane SAD-a, ali i za sve one koji s njima dele neprolazne vrednosti slobode i jednakosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti pre 244 godine.

Istorija Vaše zemlje je, kako ste rekli, ep o velikoj naciji, koja je rizikovala sve za ono što zna da je ispravno i za ono što zna da je istina. Zato mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD-om na istoj strani, na strani istine i pravde.

U prethodnom periodu smo obeležili važne zajedničke jubileje i svetle primere našeg savezništva, a sada smo ponovo, u vreme izazova bez presedana, stali jedni uz druge u borbi za zdravlje.

Dozvolite da izrazim zahvalnost za pomoć koju je SAD pružio Srbiji u borbi protiv virusa korona, kao i uverenje da će velika američka nacija nadvladati i ovaj veliki izazov i još odlučnije ići putem napretka i blagostanja kako bi, u skladu sa zajedničkom vizijom spokojnog čovečanstva, ostvarila planove za budućnost.

Ohrabruje me činjenica da posvećujete pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Srbija želi da odnose sa SAD-om vrati na nivo istinskog partnerstva i zato se nadam da ćemo imati priliku da Vas ugostimo u Srbiji, da se zajedno podsetimo na ono što nas povezuje i da bolje upoznate narod koji je iznedrio Nikolu Teslu i Mihajla Pupina, po rođenju Srbe, stanovnike Amerike, a koji su zadužili ceo svet.

Uz iskrene čestitke za nacionalni praznik, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja", navodi se u čestitki Vučića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...