POBUNA U DRVARU: Građani blokirali cestu prema Bosanskom Grahovu, među demonstrantima su i delegati iz reda Srba u Domu naroda...

Stotinjak građana Drvara blokiralo je putni pravac prema Bosanskom Grahovu...

  • Vijesti

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

...zbog otpada smještenog u krugu nekadašnje firme "Grmeč", tvrdeći da je tekstilni otpad istovaren i ispred nekadašnje firme "Unis".

Među građanima su i delegati iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta i Dragana Damjanović, kao i predsjednik Opštinskog vijeća Drvar Milan Kunić.

Stanovnici Bosanskog Grahova blokirali su ranije danas putne pravce prema Drvaru, Livnu i Graničnom prijelazu Strmica ka Hrvatskoj u znak protesta što je u centar grada istovaren reciklažni otpad iz Italije, javio je dopisnik Srne.

Sedam šlepera tekstilnog otada iz Italije, identičnog onome koji je istovaren u Bosanskom Grahovu, istovareno je i u krugu nekadašnje fabrike "Grmeč" u Drvaru, rečeno je za Srnu u ovoj opštini.

Ministrica ekologije i turizma Federacije BiH Edita Đapo izjavila je za Srnu da je odmah po saznanju da je u Bosanskom Grahovu i Drvaru odložen reciklažni otpad, obavijestila i zamolila Federalnu upravu za inspekcijske poslove da hitno reaguju i utvrde je li riječ o opasnom ili bezopasnom otpadu te da li je propisno lagerovan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...