SKY ITALIA OTKRIVA: Zlatan Ibrahimović napušta Italiju, ali neće završiti karijeru, predsjednik „Milana“ mu jednu stvar nikako ne može oprostiti…

Zlatan Ibrahimović jučer se vratio u tim Milana i na prvenstvenoj utakmici protiv SPAL-a kada je zamijenio Antu Rebića

  • Sport

  • 02. Jul. 2020  

  • 0

No kako piše Sky Italia, legendarni švedski nogometaš na kraju sezone sigurno će napustiti klub sa San Sira. Razlog je formalno novac, no problem je u sukobu s upravom.

Naime, izvršni direktor Milana Ivan Gazidis ne želi 38-godišnjeg Ibrahimovića u timu, pogotovo nakon što mu je Šveđanin okrenuo leđa i otvoreno stao na stranu Bobana i Maldinija. Gazidis mu to nije oprostio i samo je čekao razlog da ga se riješi.

Pronašao ga je u iznosu plaće koju je Zlatan tražio. Ibra je tražio šest miliona eura godišnje, a Milan navodno planira provesti mjere štednje i ta se cifra nikako ne uklapa u predviđeni budžet kluba za iduću sezonu.

Sky piše da nakon Milana za Ibrahimovića postoji samo jedna opcija ako ne namjerava ovog ljeta završiti karijeru. To je povratak u domovinu, gdje bi nastupao za švedski Hammarby, klub čije dionica posjeduje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...