SARAJLIJE OVO ČEKAJU DESET GODINA: Počinje spajanje dva dijela Južne longitudinale...(VIDEO)

Spajanje dva dijela Južne longitudinale, bio je povod današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, ministra saobraćaja Adi Kalema i ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruka Kapidžića s načelnikom Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom, te direktorima zavoda za izgradnju i planiranje KS Mirzom Hulusićem i Hamdijom Efendićem

  • Ekonomija

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Kako je istaknuto, preduvjet za to je rješavanje izmještanja stambeno - poslovnog objekta na Grbavici gdje je planirana izgradnja kružnog toka.

Na prijedlog premijera Nenadića dogovoreno da je da se u roku od pet dana napravi Akcioni plan u kojem će se precizno definirati zaduženja, koraci i rokovi s ciljem što brže implementacije ovog projekta.

Veći dio južne longitudinale je izgrađen ali nedostaje još nekokoliko stotina metara kako bi se spojila dva izgrađena dijela. Na tom dijelu potrebno je porušiti veći dio jedne stambene zgrade a stanarima osigurati odgovarajuće zamjenske stanove. 

"Ministarstvo saobraćaja obezbijedilo je u budžetu za ovu godinu finansijska sredstva za naknadu za zemljište na kojem će se graditi budući stambeno - poslovni objekt. Na ovaj način, nakon više od deset godina, stekli su se uslovi za realizaciju projekta Južna longitudinala", poručio je ministar.

Južna longitudinala je saobraćajnica koja se pruža južnim dijelom grada Sarajeva od naselja Dobrinja do Skenderije.

Naredni sastanak održat će se za sedam dana, najavljeno je danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...