SRAMOTNA IZJAVA PREDSJEDNIKA SRBIJE NAKON POMOĆI SANDŽAKU IZ BiH: „Mi svakog dana šaljemo po milion evra. A ovi u Bosni kažu - ne, mi ćemo…“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na RTS-u, komentIrao je pomoć koju je Bosna i Hercegovina uputila Novom Pazaru, kazavši kako svaki dan sluša svakojake uvrede na račun Srbije.

  • Politika

  • 02. Jul. 2020  

  • 8

"Mi svakog dana šaljemo po milion evra. A ovi u Bosni kažu - ne, mi ćemo 50.000 evra, odmah se to pošalje, mi ćemo da pomognemo. Ajde bre, moram da slušam svakojake uvrede na račun naše zemlje. Golema grbina, mogu da izdržim sve lične napade, ali neću da pustim da nam državu uništavaju spolja i iznutra, zato što misle da imaju pravo", rekao je Vučić, i dodao:

"I da se svi dogovaraju oko toga zato što im smeta snažna Srbija. Zato što im smeta Srbija u kojoj je mir i stabilnost. Neću bilo kome da dozvolim da uruši tu mir i stabilnost, u Pazaru, niti bilo gde u našoj zemlji".

Podsjetimo, još nema zvaničnih potvrda hoće li Ministarstvo vanjskih poslova Srbije dopustiti medicinskim timovima iz BiH da budu ispomoć kolegama u Novom Pazaru. Takvu mogućnost, nakon prvotnog odbijanja pomoći, najavio je srbijanski ministar Rasim Ljajić. Istodobno, brojni volonteri i medicinski djelatnici čekaju na rješenje proceduralnih prepreka.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...