FBI UHAPSIO GHISLAINE MEXWELL: Ova žena je pedofilu Epsteinu dovodila maloljetnice!

Ghislaine Maxwell, pripadnica britanskog višeg društva i bliska prijateljica osuđenog seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina uhićna je četvrtak, potvrdio je za britanske medije glasnogovornik FBI-ja

  • Svijet

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

 Brojne su žene optužile Maxwell da ih je vrbovala za masažu Jeffreyja Epsteina, tokom koje su zatim bile prisiljene na seks. To optužbe do sada još nisu rezultirale krivičnom prijavom. 

Pojedinosti optužbi protiv nje, piše The Guardian, nisu odmah otkrivene, ali su povezane s Epsteinovim slučajem. Maxwell bi se na saveznom sudu u New Yorku trebala pojaviti kasnije tokom četvrtka.

Maxwell se pritajila, a njezina je lokacija bila nepoznata od Epsteinovog hapšenja prošlog jula pod optužbom da je zlostavaljao i trgovao ženama i djevojčicama na Manhattanu i Floridi između 2002. i 2005. godine.

Potraga za Maxwell bila je predmet intenzivnih nagađanja, a izvještaji sa svjedočanstvima kako je viđena i glasinama o njezinoj lokaciji pojavljivala širom SAD-a.

New York Times je izvjestio da je Maxwell uhapšena u New Hampshireu u 8:30 sati.

Epstein, koji se izjasnio da nije kriv, ubio se u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu u avgustu prošle godine.

Otac Ghislaine Maxwell bio je medijski magnat Robert Maxwell, a ona je jedno vrijeme bila Epsteinova djevojka i ključna osoba koja se uz njega pojavljivala na glamuroznim društvenim događanjima koja su uključivala bogate, moćne i utjecajne ljude iz cijelog svijeta, iz područja politike, umjetnosti i nauke.

alt

Virgina Giuffre, jedna od navodnih Epsteinovih žrtava, u sudskom je postupku izjavila da ju je Maxwell regrutirala u Epsteinov krug, u kojem je bila prisiljena na seks s njim i njegovim prijateljima. Među njima je bio i britanski princ Andrew koji je oštro negirao optužbe.

Maxwell je te tvrdnje nazvala lažima, zbog čega je Giuffre 2015. godine podnijela ttužbu za klevetu protiv Maxwell.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...