OVAJ JE PREKUCAO I VUČIĆA, I ŠKORU, I... SVE: Kandidat za potrebe predizbornog spota skočio sa stijene (VIDEO)

Predizborna kampanja u vrijeme korone u Hrvatskoj mnogima je do sada, zapravo, bila dosadna. Sučeljavanje Davora Bernardića i Andreja Plenkovića, sa pregršti papira šefa opozicije i stalnim pozivanjem na Charlesa Michela u slučaju predsjednika HDZ-a, unijelo je tek malo živosti na društvene mreže, ali izvan toga, nekih pretjerano viralnih stvari do sada nije bilo.

  • Regija

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

Bila je tu tek pokoja iznimka, poput SDSS-ovog spota o "Pupiju koji je kriv za sve", HDZ-ovog serijala "Nećemo o poslu", u kojem su Plenković i saradnici pokušavali sebe predstaviti kao obične ljude, i međusobnog bockanja HNS-a i Čačićevih Reformista, a i to samo na ponekim džambo-plakatima na sjeveru Hrvatske, piše "Jutarnji list".

No, zato se kandidat Mosta Jakoslav Rojnica pobrinuo za pravu senzaciju. Gospodin u Sabor pokušava ući sa 6. mjesta na listi u 10. izbornoj jedinici, a pažnju birača skrenuo je spotom kakav u Hrvatskoj još nije viđen.

Uradak u trajanju od 42 sekunde počinje kadrom u kojem Rojnica u crnom odijelu i bijelim cipelama stoji na stijeni koja je malo isturena u more. Dok u pozadini svira dramatična muzika koja podsjeća na Zimmerovu minijaturu iz uvoda u film "The Dark Knight" ("Princ tame"), kamera istovremeno kruži i približava se gospodinu na stijeni.

Napetost raste, a u jednom trenutku gospodin sa stijene visoke nekoliko metara, odjednom na noge skoči u more i, nakon kratkog kadra na kojem vidimo samo pjenu, i on sam ispliva na površinu.

U idućem kadru sve je već mnogo mirnije: Mokri gospodin Rojnica sjedi na stijeni pa se okreće prema kameri i kratko izrecitira svoju poruku:

"S nama ćete isplivati iz svih problema."

U preostalim sekundama spota na plavom ekranu birači se pozivaju da "izrone 5. 7." i da zaokruže ime Jakoslava Rojnice na izborima.

Valja spomenuti da je u vrijeme Jugoslavije gospodin Rojnica bio politički zatvorenik te da je o svom boravku na Golom otoku napisao autobiografsku knjigu "Ja sam 6387". 

(SB/N1)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...