POLICIJA ĆE PROVJERAVATI SVE: Građani koji se ne budu držali mjera, mogu računati na visoke kazne!

Inspektori će, kako je najavljeno, za svako kršenje preventivnih mjera preduzimati zakonom predviđene represivne mjere u vidu prekršajnih naloga.

  • Vijesti

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

U RS-u su u toku pojačane kontrole poštivanja mjera zaštite od koronavirusa, a za one koji ih krše, predviđene su kazne.

Kontrole u radnim sredinama i zajednici tokom vikenda obavljaju se u saradnji s inspektorima jedinica lokalne samouprave, a posebna pažnja bit će usmjerena na ugostiteljske objekte, najavljeno je iz entitetskog Inspektorata.

Posebno će se kontrolisati objekti u kojima se okuplja veći broj osoba, kao što su svadbeni saloni, restorani, hoteli i slično, te prijevoz putnika u javnom saobraćaju.

S obzirom na frekvenciju građana koji koriste ove vrste usluga, zbog čega postoji povećan rizik od širenja koronavirusa, korištenje zaštitne opreme, pridržavanje fizičke distance i redovno provođenje mjera dezinfekcije ključni su faktori za suzbijanje Covida-19.

Inspektori će, kako je najavljeno, za svako kršenje preventivnih mjera preduzimati zakonom predviđene represivne mjere u vidu prekršajnih naloga.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...