MARCA OTKRIVA: U Realu je ovog ljeta rasprodaja. Klub želi zaraditi 200 miliona eura

Kriza s koronavirusom ozbiljno je pogodila europski nogomet, no unatoč golemim gubicima, već sad bilo je velikih transfera.

  • Sport

  • 05. Jul. 2020  

  • 0

Najaktivniji je Chelsea koji je doveo Tima Wernera za 60 milijuna eura, a želi i Kaija Havertza. Leroy Sane stigao je u Bayern, a Barcelona je već dovela Miralema Pjanića u zamjenu za Arthura.

No, kako piše Marca, Real Madrid ovog ljeta neće nikoga kupiti. Dapače, Kraljevski klub želi se riješiti nekolicine igrača i tako zaraditi oko 200 milijuna eura. U Realu bilježe goleme gubitke zbog praznog stadiona, a budući da ne znaju što jesen nosi, Florentino Perez i njegovi ljudi ne žele da se klub nađe u dubiozama ako vlada odluči da će se i dalje igrati pred praznim tribinama.

Rasprodaja u Madridu

Iz tog razloga se Real već počeo rješavati nekih igrača. Javi Sanchez je prodan Valladolidu za tri milijuna eura, a Inter je kupio Achrafa Hakimija za 40 milijuna eura. No, to je tek početak jer su na prodaju James Rodriguez, Brahim Diaz, Mariano Diaz i Dani Ceballos, a Real bi se spasio da se konačno riješi Garetha Balea.

Velšanin ima ugovor do 2022. godine, a zarađuje nešto manje od 30 milijuna eura po sezoni, što je ogroman teret klubu za igrača koji praktički i ne igra. Mnogi klubovi bi uzeli Balea, ali u trenutačnoj ekonomskoj situaciji nitko mu ne može ponuditi ni blizu takav ugovor.

Marca piše da ti odlasci neće utjecati na kvalitetu i širinu kadra jer Real u sljedeću sezonu ulazi s 38 igrača u kadru šire prve momčadi.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...