KONAČNI RASPLET: Dodik, Čović i Izetbegović u Istočnom Sarajevu, koplja se lome oko dva imenovanja…

U Istočnom Sarajevu danas će se održati sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića.

  • Politika

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Sastanak će biti održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 13 sati.

Dodik očekuje da će na sastanku biti dogovorena ranije utvrđena imenovanja na nekoliko pozicija na nivou BiH te da više ne bude blokada po tom pitanju.

- Postoji ranija primarna raspodjela drugog kruga funkcija, nakon Savjeta ministara - kaže Dodik.

SNSD je, dodaje on, zainteresovan za dva mjesta - Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH.

Prema ranijim najavama, koplja se lome i oko pozicija direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te mjesta direktora Uprave za indirektno oprezivanje, za koje su zainteresirane sve tri strane.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...