STIGLA PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Bivši selektor "Zmajeva", zbog jednog telefonskog poziva iz BiH, pakuje kofere i napušta Tursku...

Bivšem selektoru nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robertu Prosinečkom u posljednje vrijeme ide odlično na klupi turskog Kayserispora.

  • Sport

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Tim je ostvario četiri pobjede u posljednjih pet mečeva i sve su prilike da će napraviti pravo malo čudo i ostati u ligi iako je to do prije nekoliko sedmica djelovalo kao gotovo nemoguće.

Tako dobar niz mogao bi Robiju donijeti i novi trenerski posao, bolji i izazovniji od onoga koji trenutno ima.

Kako prenose hrvatski mediji, na klupi ga želi vidjeti Dinamo Zagreb, odnosno šef ovog tima Zdravko Mamić.

Robi je, navodno, prva želja "Modrih" ovog ljeta, a osim njega, u konkurenciji su još neka imena, kao što su Željko Kopić (šef nogometne škole), Goce Sedloski (trener druge ekipe) ili Goran Tomić (trenutni trener Lokomotive).

Podsjetimo, klupa kluba sa Maksimira ostala je prazna nakon što je ekspresno raskinut ugovor s Igorom Jovičevićem, koji je, kako kažu Hrvati, trajao kraće od šibice na vjetru.

Zbog toga Mamić traži novog trenera, a vidjet ćemo hoće li to na kraju biti upravo Prosinečki.

Nekadašnji selektor BiH trener je spomenute turske ekipe od januara, ali vođenje Dinama u Ligi prvaka bio bi sigurno daleko veći izazov za njega. Podsjetimo, on je kao igrač ponikao u Dinamu, a pred kraj karijere je u ovom klubu odigrao tri sezone.

Ukoliko se prihvati posla, 51-godišnjem Prosinečkom to bi bio šesti samostalni trenerski angažman.

Što se tiče Dinama, on je davno osigurao novu titulu prvaka Hrvatske i trenutno ima 16 bodova više na tabeli od Lokomotive.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...