MEKTIĆ IZLUDIO DODIKOVU MILJENICU: „On je sačuvao strane sudije, to je njegova potreba da pokaže poslušnost i podobnost prema političkom Sarajevu i SDA…“

„Jedino čime se može objasniti ponašanje Dragana Mektića i njegovo glasanje za negativno mišljenje Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma na Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH jeste njegova potreba da pokaže poslušnost i podobnost prema političkom Sarajevu i SDA“, kaže šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković-Bursać za "Glas Srpske".

  • Mini market

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 1

- Po kuloarima se od pojedinih poslanika SDA moglo čuti da oni smatraju da je zakon u skladu s Ustavom, ali da su se oni rukovodili političkim razlozima da glasaju protiv. Tom analogijom se može zaključiti da se i Mektić rukovodio njemu znanim razlozima da prilikom glasanja prati političke stavove SDA, a ne SNSD-a i Narodne skupštine RS - kaže Novaković-Bursać.

- Mektić je rekao da mu smeta što nije predviđeno da se treći sudija Ustavnog suda BiH bira u Narodnoj skupštini RS-a. Pa, ako je tako, trebalo je da omogući amandmansko djelovanje i da, onda, predloži amandman umjesto da svojim glasom omogući ostanak stranih sudija. Nemam drugog objašnjenja osim da je ovo još jedan od njegovih poteza koji čini da bi pokazao na čijoj je stran - kazala je Novaković-Birsać.

- Nakon što je zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić na nedavnom sastanku kod predsjednice Republike Željke Cvijanović podržao stav da srpske partije idu sa zajedničkim kandidatom za načelnika Srebrenice i da konsultacije o tome obave lokalni odbori u toj opštini, Mirko Šarović izašao je s imenom kandidata SDS-a. U isto vrijeme, Mektić se ponaša tako kako se ponaša, što samo potvrđuje da je ta stranka potpuno izgubila orijentire kada je u pitanju zaštita interesa Republike Srpske - navodi Novaković-Bursać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...