SVAK NA SVOJU STRANU: Razlaz Williama i Harryja definitivan je i što se tiče majčinog novca

Još jedna od brojnih pravnih stavki je riješena između dva brata, otkako je mlađi princ odlučio sa svojom porodicom odstupiti sa svih funkcija iz kraljevske obitelji, morali su se dogovoriti na koji način će podijeliti novac koji dolazi u memorijalnu fondaciju njihove majke.

  • Show

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Razlaz Williama i Harryja definitivan je i što se majčinog novca i ostavštine tiče, dva princa sada su dogovorila sve detalje oko načina na koji će podijeliti novac iz memorijalne fondacije princeze Diane između svoja dvija humanitarna udruženja.

Financijski dokumenti pokazuju da su dogovor postigli još u decembru prošle godine, dakle ranije nego su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa javno obznanili da odstupaju od kraljevskih dužnosti.

Princ William i princ Harry dogovorili su podjelu budućih sredstava prikupljenih u zakladu njihove pokojne majke. Sav novac koji će u budućnosti biti uplaćen u memorijalu fondaciju Lady Di podijelit će se između Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge i Sussex Royal Foundation.

Dianina memorijalna fondacija više ne prikuplja donacije aktivno, ali s vremena na vrijeme u nju pristigne donacija ili novac od naslijeđenih predmeta. A novac iz nje donira se humanitarnim udruženjima koje su odabrali William i Harry.

Do prošle godine zaklada njihove majke radila je pod imenom Sussexa i Cambridgea, sve dok Harry i Meghan nisu otkrili porodici da žele formalan razlaz i financijsku nezavisnost.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...